onsdag 3 april 2013

RAW mammas fröbullar


Då jag var i finland hos mamma så gjorde vi råfalafel som hon hade bjudit på julbordet i julas. Vi tog med de till min syster och hennes sambo tyckte de smakade mycket som köttbullar. Så blev de här mammas fröbullar. De passar bra till exempel till salladen, grönsaks pastan eller att ätas som de är. Efter att ha smakat de här kommer du inte sakna mammas köttbullar!



Ingredienser:

2,5 dl pumpafrön
2 msk färsk dill (klippt)
2 tsk kumminfrön
8 soltorkadetomater, blötlagda 1-2 timmar
3 msk färsk koriander (klippt)
2 vitlöksklyftor
3 små rödlökar eller en stor
en nypa cayennepeppar
en nypa mald svartpeppar
0,5 tsk salt
3 tl citron juice
3 msk kalamata olivolja eller tex. avokadoolja

1. Lägg soltorkade tomater i blöt.
2. Om du vill att fröna ska malas till väldigt fin mjöl, (eller också om du inte har en Vitamix) blanda först alla torra ingredienser och mixa de i en mixer.
3. Hacka dill, koriander och lök.
4. Ta största delen av frömixen bort från mixern och sätt i olja, citron,juice, örterna och soltorkade tomaterna och och låt mixern gå tills smeten är jämn. Tillsätt färdigmalda frömixen lite i taget
5. Gör små bollar av smeten och lägg de på torkugnens Teflex.
6. Torka i 105 F 6-8 timmar eller i ugnen på 50 C med en öppen lucka.


Nötbullarna håller i kylskåpet i 3-4 dagar eller en längre tid i fryset!

Visste du vilka hälsoeffekt pumpafrön har? Här hittar du 13 orsaker att äta pumpafrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar